Close

OVER ONS

Geschiedenis

In 1990 gaat dansgroep vzw Rit’s Real Dance Desire van start met zeven groepen, onder leiding van Rit Elst. Meer dan honderd gemotiveerde dansers zorgen voor een eerste succesvolle dansvoorstelling in de feestzaal van het Sint-Victorinstituut te Turnhout.

Bij aanvang van het tweede dansjaar krijgt Rit versterking van een nieuwe lesgeefster om aanstormende danstalenten te begeleiden en hun passie voor jazzdans verder uit te bouwen. Een tweede dansvoorstelling, ditmaal in De Warande, blijkt opnieuw een waar succes te zijn.

Gemotiveerde en talentvolle lesgevers voegen zich de volgende seizoenen bij het lesgeversteam. Hierdoor wordt doorheen de jaren het dansaanbod binnen onze dansclub steeds groter en krijgt onze dansvoorstelling vanaf de zevende editie een eigen naam, ‘Dansant’. Ook ‘vzw Rit’s Real Dance Desire’ verandert in wat tot op heden nog steeds de huidige naam van onze sclub is, vzw Dance Desire.

Het succes van de jaarlijkse dansvoorstelling wordt ieder jaar met nog meer enthousiasme onthaald door het aanwezige publiek, zodat tijdens de achtste editie gekozen wordt om twee dansvoorstellingen te organiseren.
vzw Dance Desire kent gedurende de volgende jaren enkele grote gebeurtenissen: het 10, 15 en 20-jarig bestaan van onze dansclub gaat nooit onopgemerkt voorbij.

Vanaf werkjaar 2011–2012 staat een nieuw team van lesgevers en bestuur paraat om iedereen leuke dansmomenten te bezorgen. Momenteel mogen we rekenen op het engagement van ruim 300 dansers. Onze lesgevers en bestuur willen deze dansers blijven inspireren met een grote portie inzet en een blijvend streven naar vernieuwing. Zo bouwen we samen aan een verdere toekomst voor vzw Dance Desire!

Wie is wie?

Jeroen Snoeijs Jeroen Snoeijs
Jeroen Snoeijs

Jeroen Snoeijs

Mijn naam is Jeroen Snoeijs. Reeds op jonge leeftijd kreeg ik danskriebels in mijn buik. 'Stilstaan' stond niet in mijn woordenboek, 'Dansen' daarentegen heeft me altijd gefascineerd. Nogal stil en verlegen kwam ik op negenjarige leeftijd de eerste dansles bij vzw Dance Desire binnen: Oh nee! Allemaal meisjes en één jongen...! Doorheen de jaren heb ik stilaan mijn mannetje wel leren staan tussen al dat vrouwelijk danstalent. In 2002 kreeg ik mijn eerste kans om les te geven. Een ultieme ervaring om de kennis die je hebt meegekregen te combineren met je eigen inspiratie. De gedrevenheid van onze leden om ieder jaar weer te schitteren op dat grote podium, blijft me ook nu nog motiveren om vzw Dance Desire mee uit te bouwen tot een unieke dansbeleving voor iedereen. Momenteel neem ik binnen onze club de taak van voorzitter voor mijn rekening. Niet meteen een gemakkelijke opdracht, maar samen met een team jonge, enthousiaste medewerkers zal ik mijn best doen om ieder jaar opnieuw een mooie dansvoorstelling te kunnen presenteren!

Bianca Baalbergen Bianca Baalbergen
Bianca Baalbergen

Bianca Baalbergen

Mijn naam is Bianca Baalbergen. Ik ben geboren op 11 oktober 1991 en ben sinds 2007 lid van Dance Desire. Ik heb twaalf jaar lang geturnd, maar vond in dans toch mijn ware passie. Voor mij is onze mooie dansshow elk jaar weer puur genieten. Ik vind het geweldig om dit niet alleen als danser, maar ook als lesgeefster mee te maken. Ook geef ik eenmaal per week dansles in mijn vroegere turnkring. Wat ik zo geweldig vind aan dansen is het gevoel dat ik erbij krijg. Ik kan een vreselijke dag achter de rug hebben, ’s avonds gaan dansen en mij ineens beter voelen. Ik hoop dat ik mijn dansers dit gevoel elk jaar opnieuw kan bezorgen.

Lise Luyts Lise Luyts
Lise Luyts

Lise Luyts

Beste dansers, Mijn naam is Lise Luyts en ik ben geboren op 10 maart 1992. Mijn dans kriebels zijn begonnen in 2004. Toen ben ik begonnen bij Dance Desire. Vanaf 2010 heb ik ook de kans gekregen om te mogen lesgeven aan onze geweldige groepen. Ik probeer ieder jaar nog bij te leren, omdat ik heel graag dans. Ik voel me heel vrij en dan kan ik al mijn spieren nog eens gebruiken. Als er een dansprogramma op tv komt, zit ik met veel plezier te kijken, dan beginnen mijn danskriebels te bewegen en kan ik niet wachten op de volgende dansles…
Veel dansplezier! Groetjes, Lise

Loes Stoops

Loes Stoops

Hoi, ik ben Loes Stoops, lesgever en bestuurslid bij Dance Desire. In 1991 zette ik als zevenjarig meisje mijn eerste danspassen bij deze dansclub, toen nog ‘Rit’s Real Dance Desire’. Elf jaar later stond ik zelf als lesgever voor mijn eigen groepen… Ik voel nu nog steeds evenveel enthousiasme om te dansen en om dansles te geven! Ik hoop dat ik mijn dansers kan inspireren, net zoals mijn vroegere dansjuffen mij hebben geïnspireerd. Dance to inspire and inspire to dance!

Nathalie Daems Nathalie Daems
Nathalie Daems

Nathalie Daems

Mijn naam is Nathalie Daems en zag het levenslicht op 13 maart 1986. Ik studeerde Sociologie en vond nadien werk als Stafmedewerker Seniorenwerking bij de Socialistische Mutualiteiten. Samen met mijn vriend woon ik in het hartje van Turnhout. Ik ben dan ook een Turnhoutenaar in hart en nieren.Tijdens mijn vrije tijd probeer ik te genieten van de verschillende faciliteiten die deze stad te bieden heeft. De rest van mijn vrije tijd gaat sinds mijn 7 jaar naar mijn grote passie, DANSEN. In 1993 ben ik als klein meisje gestart in het toen nog ‘Rit’s Real Dance Desire’.Hier leerde ik mijn eerste danspasjes. Exact 10 jaar later wilde ik mijn kennis en passie delen met jongere leden en heb ik de stap gezet naar het lesgeven. Zoveel jaren later geniet ik nog elke dag van het dansen en sta ik elk jaar versteld van de mooie creaties die Dance Desire op het podium brengt.

Silke Janssen Silke Janssen
Silke Janssen

Silke Janssen

Ik ben Silke Janssen, lesgeefster en bestuurslid bij Dance Desire. Al vanaf een jonge leeftijd heb ik een enorme passie ontwikkeld voor dansen en ik kan nog steeds niet zonder! Ik dans vanaf mijn 7 jaar bij Dance Desire en sinds 2009 ben ik ook actief als lesgeefster. Mijn doel is om alle dansers zoveel mogelijk bij te leren, maar ook vooral te laten genieten van jazzdans. In mijn functie als bestuurlid vervul ik de taak van kledingverantwoordelijke. Daarnaast probeer ik de dagelijkse organisatie van onze vereniging zo goed mogelijk mee te ondersteunen. Dance Desire is voor mij een club waar ik als danseres veel heb geleerd, maar ook heel vaak heb gelachen en genoten. Ik heb hier mensen leren kennen, die mij voor altijd nauw aan het hart liggen!

Janne Vanuytrecht Janne Vanuytrecht
Janne Vanuytrecht

Janne Vanuytrecht

Ik ben Janne Vanuytrecht en ben geboren op 11 juli 1997 in Antwerpen, maar woon in Turnhout.
Toen ik 7 jaar was besloot ik te gaan dansen bij Dance Desire en sindsdien kan je me heel vaak in de danszaal vinden. Dansen is voor mij een echte passie en daarom was ik ook door het dolle heen toen ik te horen kreeg dat ik die passie na 10 jaar mag doorgeven.
Ik zet me altijd voor de volle 100 % in en hoop dat ik die energieke dancevibe ook aan mijn dansers kan doorgeven! Dance Desire geeft je veel mooie herinneringen, geweldige danslessen, veel vrienden en een goede basis! En onthoud: dancing is like dreaming with your feet!