Close

G-DANS

Vanaf het 2012 kunnen ook kinderen met een handicap terecht bij vzw Dance Desire. Op deze manier hopen we kinderen te bereiken die graag dansen, maar moeilijk de weg vinden naar onze reguliere dansgroepen. We werken in kleine lesgroepen (maximum 15 kinderen) met aandacht voor elke danser. We pakken de danslessen op een speelse manier aan. Het dansplezier staat centraal. 

Doelgroep

De doelgroep van de G-dans zijn kinderen met een licht tot matige mentale handicap en/of autisme. Ook kinderen met motorische ontwikkelingsproblemen kunnen bij ons terecht. Wij organiseren helaas geen rolstoeldans dus de kinderen moeten zelfstandig kunnen stappen. De G-dans wordt georganiseerd in twee groepen. De groep G-dans 1 richt zich op jongens en meisjes van lagere schoolleeftijd en de groep G-dans 2 richt zich naar kinderen van middelbare schoolleeftijd met een maximumleeftijd van 20 jaar. Er is geen bepaald niveau vereist, het is vooral belangrijk dat de kinderen graag dansen. Het is niet altijd eenvoudig om de kinderen volgens leeftijd in te delen, de lesgeefster bekijkt na inschrijving en enkele proeflessen waar het kind zich het beste thuis voelt, dit steeds in samenspraak met de ouders.

Lesgever en begeleiding

De lessen worden gegeven door 1 lesgeefster die ondertussen al enkele jaren ervaring heeft in G-dans en zich ook bijschoolt waar nodig. Zij krijgt ondersteuning van 2 begeleidsters om de lessen in goede banen te leiden en eventuele extra hulp te bieden waar nodig. Ze hebben allemaal een pedagogisch diploma en/of ervaring in de begeleiding van kinderen met een beperking.


Interessante websites

G-Sport Vlaanderen
Sport Vlaanderen
Supporters voor G-Sporters

Groepen

G-dans 1: °2006 - °2010

Woensdag  / 17:00 – 18:00
Katrien Dirken

Sporthal St. Franciscusschool
G-dans 2: °2005 - 1997

Woensdag / 18:00 – 19:00
Katrien Dirken

Sporthal St. Franciscusschool

Het is niet altijd eenvoudig om de kinderen volgens leeftijd in te delen, de lesgeefster bekijkt na inschrijving en enkele proeflessen waar het kind zich het beste thuis voelt, dit steeds in samenspraak met de ouders.

FOTO'S

DANSLOCATIES

Onze lessen gaan door op de volgende adressen:

Sporthal St. Franciscusschool

Schorvoortstraat 31
2300 Turnhout

Sporthal St. Jozefcollege

Pieter De Nefstraat 4
2300 Turnhout

Campus Blairon

Campus Blairon 800 (danszaal)
2300 Turnhout
(inrit via Lokerenstraat 110)